Er det forkert at købe en t-shirt?

I aften sender DR1 et program om 5 unge danskere, der tager til Indien for at prøve livet i Indiens tøjindustri. Uden tvivl en hård omgang der vil få alle til at tænke en ekstra gang over tilværelsen og fordelingen af verdens ressourcer.

Beskrivelsen af programmet antyder, at formålet er, at vi danskere skal se, hvor slemt det står til med arbejdsforholdene i Indien. En af de unge er Tor, som betegnes som "ultra liberalist", og dermed - formoder jeg - en af skydeskiverne for programmet. Fortaleren for og "udnytteren" af den billige indiske arbejdskraft. Efter oplevelsen i Indien udtaler Tor:

Jeg blev præsenteret som ultraliberal i den første udsendelse, og det er jeg stadigvæk. Men mit forbrugsmønster har ændret sig. Jeg bruger ikke så mange penge på sko mere, og køber ikke bare en skjorte for at købe en skjorte.

En sympatisk handling? Måske - men sandsynligvis ikke. Hvis vi ikke køber tøj fra Indien, har de ikke engang jobbene på tøjfabrikkerne tilbage - alternativet er endnu dårligere (ellers ville de ikke arbejde på fabrikkerne i første omgang).1

Hvis Tor som forbruger virkelig vil hjælpe inderne, så køber han indiske produkter. Masser af indiske produkter!

Se det! Men stop ikke med at købe indisk produceret tøj!

Jonas
Incentive Partners

Dette indlæg findes også på blog.incentivepartners.dk.

  1. Jeg antager, at arbejderne ikke er indfanget som slaver... []

Partnervirksomheder

Stort tak til alle virksomheder i ALT ANDET LIGEs partnerprogram. Hør mere om programmet, skriv til partner@altandetlige.dk